KNT-Koulutusten missio

KNT-Koulutukset tarjoavat kliinisen työn viitekehyksen, jossa yhdistyvät neurotieteiden teoreettinen ymmärrys ja käytännönläheiset terapiamenetelmät. Tämä tarjoaa syvemmän ymmärryksen kivun, huimauksen, liikehäiriöiden ja muiden hermoston häiriöiden syistä, mikä mahdollistaa hoidon kohdentamisen tarkemmin yksittäisen potilaan tarpeisiin.

Vaikka neuroanatomia ja neurologia ovat osa monen tuki- ja liikuntaelinterapeutin (TULE-terapeutin) perustutkintoa, hyvin harvat hyödyntävät tätä tietoa päivittäisessä potilaiden hoidossaan. Useimmiten tietämystä käytetään vain karkean neurologisen patologian poissulkemiseen.

Neurologiaan perehtyneen TULE-terapeutin on mahdollista laajentaa perinteistä neurologista perustutkimusta toiminnallisempaan arviointiin, jossa sovelletaan neurologisen perustutkimuksen lisäksi muita kliinisen tutkimisen ja päättelyn taitoja. Tämä on erityisen tärkeää silloin, kun tavoitteena on arvioida potilaan yksilöllistä toimintakykyä sekä suunnitella ja toteuttaa kuntoutusta hermoston toiminnan ja neuroplastisuuden näkökulmasta.

Vasta viime vuosina kliinisen neurotieteen edistysaskeleet ovat mahdollistaneet syvemmän ymmärryksen siitä, miten hoidot vaikuttavat hermostoon ja miten tämä vaikutus auttaa palauttamaan ja ylläpitämään hyvää toimintaa tuki- ja liikuntaelimistössä. KNT-koulutusten tavoitteena on tutustuttaa useampia TULE-ammattilaisia, kuten osteopaatteja, naprapaatteja, fysioterapeutteja ja kiropraktikkoja, käytännön neurotieteeseen.

Nämä ammattilaiset ovat erityisen taitavia tutkimaan kliinisesti tuki- ja liikuntaelimistön rakennetta ja toimintaa, ja koulutuksissamme opetamme, miten nämä taidot voidaan siirtää toiminnalliseen neurologiseen viitekehykseen.

Toiminnallisen neurologisen testauksen taidot auttavat uusien potilaiden toimintakyvyn arvioinnissa, mutta ne voivat olla myös nopea ja yksinkertainen keino hoidon tehokkuuden objektiiviseen arviointiin alku- ja jälkitestauksen avulla.

 Sekä terapeutin että asiakkaan kannalta on hyvin hyödyllistä ja motivoivaa, kun intervention nopeita vaikutuksia voidaan todentaa saman vastaanottokerran aikana esimerkiksi parantuneen tasapainon, liikkeen kontrollin, voimantuoton tai hahmottamisen avulla.

Vain hermosto pitää sisällään kyvyn adaptoitua ja mukautua näin nopeasti, joten sen toiminnan arviointi voi olla erittäin hyödyllistä myös kuntoutusprosessin progression näkökulmasta. 

KNT-Koulutusten lähestymistapa on monitieteellinen, ja se hyödyntää uusinta tutkimustietoa hermoston toiminnasta ja neuroplastisuudesta eli hermoston kyvystä muuttua ja sopeutua.

KNT-Koulutusten aiheet pohjautuvat Käytännön Neurotiede Tuki- ja liikuntaelinterapiassa -kirjaan, mikä varmistaa ajankohtaisen ja tutkimustietoon perustuvan oppisisällön.